Inspiratie, kennisuitwisseling en veel smartphones tijdens eerste editie Mojofest

Inspiratie, kennisuitwisseling en veel smartphones tijdens eerste editie Mojofest

Mobiele content makers uit de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens het 3 daags festival Mojofest dat van 29 tot 31 mei plaatvindt in het Ierse Galway. Mojofest is het internationale platform voor inspiratie en kennisuitwisseling op het gebied van Mobiele Journalistiek.

Achter de schermen van 'De Strijd om Rotterdam', politieke talkshow gemeenteraadsverkiezingen

Achter de schermen van 'De Strijd om Rotterdam', politieke talkshow gemeenteraadsverkiezingen

In opdracht van OPEN Rotterdam heb ik als uitvoerend producent en opnameleider het programma ‘De Strijd om Rotterdam’ gerealiseerd. Een meercamera locatie-uitzending die live werd uitgezonden vanuit de foyer van de monumentale locatie van Erasmus University College. Kijk naar een achter de schermen fotoverslag.

Vloggen, mobiele journalistiek en meer tijdens het OPEN DOEK festival

Op zaterdagmiddag zat ik samen met Rob Freijssen en OPEN Vloggers Kelly van de Sande en Zeny Rosalina in de sessie 'Vloggen bij OPEN Rotterdam' (meer: http://bit.ly/2qGrXBu) Een inhoudelijke sessie waarin het ook even ging over de vraag: Wanneer is het vloggen en wanneer is het wat anders? Over definities kan je het heel lang hebben. Interessanter vind ik om te zien hoe vloggen als vorm steeds vaker opduikt.. in burgerjournalistiek, media, marketing/communicatie en film. Leuke tip uit het publiek: Evert! Mooi gedaan!!

In de avond in de foyer aangeschoven bij Hans Groenendijk voor een 15 minuten talk over #Mobielejournalistiek. Waarom/wat/hoe? En waarom voor filmmakers interessant? De film Searching for Sugar Man uit 2012 viel al uit het publiek als voorbeeld. Maar wat te denken van een recenter voorbeeld, de 4K film 'Time to Pay off debts' van Conrad Mess

OPEN Rotterdam zet #mojo in voor het maken van uiteenlopen content. (meer: http://bit.ly/2qNA7qc) Filmen EN monteren op een smartphone is ook voor filmmakers een serieuze optie. De korte talk heb ik afgesloten met wat tips.