Inspiratie, kennisuitwisseling en veel smartphones tijdens eerste editie Mojofest

Mobiele content makers uit de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens het 3 daags festival Mojofest dat van 29 tot 31 mei plaatvindt in het Ierse Galway. Mojofest is een internationale festival waar een community van onder andere journalisten, film- en fotomakers, communicatieprofessionals, mediabedrijven en apparatuur- en appmakers bijeenkomen voor inspiratie en kennisuitwisseling. De bezoekers hebben allen één ding gemeen: ze maken professionele digitale content op een smartphone of tablet. Een werkwijze die ook wel MoJo (een afkorting voor Mobile Journalisme) genoemd wordt.

davidsonrodrigues_smartphonevideocoach_mojofest_galway_blog.jpg

Dit jaar ben ik voor de derde keer naar Ierland afgereist om de learnings van mijn werkzaamheden als trainer mobiele journalsitiek bij de lokale publiek omroep OPEN Rotterdam te delen op een internationaal platform. Daarnaast ben ik er om te netwerken en voor het opdoen van inspiratie over storytelling en de nieuwste ontwikkelingen in apparatuur en app's. Gedurende het festival doe ik online verslag op mijn twitter account en op mijn blog. Meer weten over Mojofest? Check Mojofest.eu of volg het festival online via #mojofest.

Met een sprekersgroep bestaande uit Rob Freijssen, Wytse Vellinga en Geertje Algera is Nederland goed vertegenwoordigd. Mojofest is opgericht door MoJo innovator van het eerste uur Glen Mulcahy. In een vorig leven heette dit evenement MoJoCon en werd het georganieerd door de Ierse publieke omroep RTE.

Zelf ook aan de slag met video maken op je mobiel?
In het voorjaar van 2018 ben ik gestart met de nieuwe training Professioneel video maken met je smartphone. Gericht op pr- en communicatieprofessionals, mediamakers, journalisten en iedereen die pakkende videos wil inzetten om een verhaal over te brengen. Wil jij zelf video's leren maken? Meld je dan nu aan voor de training op 15 juni (nog enkele plaatsen beschikbaar), 18 juli of 15 augustus. Ga naar https://bit.ly/2rvLAMD