Ik Ben DAVIDSON

Als zelfstandig mediaprofessional houd ik mij bezig met conceptontwikkeling, mediamanagement en de productie en realisatie van videocontent. Momenteel ben ik o.a. werkzaam voor de publieke lokale omroep OPEN Rotterdam. Hier werk ik als coördinerend redacteur aan redactiecoördinatie en eindredactie, de realisatie van televisie- en onlinevideoproducties en de aansturing van een modern productieteam van diverse mediamakers.

Mijn specialisaties zijn journalistieke videoproducties in opdracht van bedrijven of instellingen, training en coaching van mobiele journalisten en co-creatie met burgerjournalisten en vloggers.

Mijn kracht ligt in mijn veelzijdigheid en optimistisch aard. Mijn omgeving inspireer en jaag ik aan door met veel passie en toewijding in projecten te duiken. Als communicator maak ik graag verbindingen met mensen en sta ik enthousiast en met overtuiging voor een groep.

In 2015 werd ik gegrepen door het fenomeen MoJo (mobiele journalistiek). Een werkwijze die het mogelijke maakt om professionele videoverhalen te maken met een smartphone. Met mijn gekte voor deze nieuwe vorm van media maken heb ik een trainingsprogramma ontwikkeld waarin ik mensen zonder veel ervaring kan leren om professionele video's te maken.

Als trainer, coach en eindredacteur heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan met smartphone reportages. Samen met het team van OPEN Rotterdam heb ik gepionierd door het maken van honderden mojo-reportages en het mobiel streamen van meercamera liveproducties tijdens grote evenementen. Na de nominaties in 2015 en 2016 is OPEN Rotterdam in 2017 uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar. Lees meer..

“De jury vindt OPEN Rotterdam de meest originele omroep en blijft onder de indruk van hun mobiele journalistiek en de burgerjournalisten die zij opleiden in de wijk.. OPEN Rotterdam is dé trendsetter in lokaal omroepland.”
— Vakjury van de koepelorganisatie NLPO.

In het team van OPEN Rotterdam ben ik verantwoordelijk voor de inzet en coaching van mobiele journalisten en redacteuren. In het project MORE Prins Alexander begeleid ik sinds de zomer '17 een groep vrijwillige burgerjournalisten die door mij en collega Rob Freijssen zijn opgeleid tot mobile reporters.
Als incompany coach begeleid ik journalisten van RTV Rijnmond bij het implementeren van de  nieuwe werkwijze mobiele journalistiek. In 2016 en 2017 was ik aanwezig bij de MoJoCon, het internationale congres over mobiele journalistiek gehouden in Ierland.

Aan de Hogeschool Inholland ronde ik in 2010 mijn studie mediamanagement af met de specialisaties: crossmediale communicatie en sociale media.

IN DE MEDIA