TRAINING 1: FILMEN EN MONTEREN MET JE SMARTPHONE

Smartphones zijn overal. En doordat deze mobiele telefoons de afgelopen jaren heel krachtig zijn geworden is het maken van een professioneel uitziende video steeds eenvoudiger geworden. Doordat heel veel mensen gebruik maken van internet en social media is online video hèt communicatiemiddel van deze tijd.
In de training 'Filmen en monteren met je smartphone' leer ik jou hoe je zonder film- of video achtergrond toch een professionele video kan maken. Want door je mobiel te gebruiken kan je het zelf. Met één en hetzelfde apparaat kan je filmen, monteren en publiceren.

Wat staat er op het programma?
Tijdens deze 1-daagse training krijg je een introductie in de wereld van professionele videoproductie met je smartphone. Filmen, monteren en de beginselen van het maken van videoverhalen komen allemaal aan bod! Met concrete praktijkvoorbeelden, uitleg en instructie maar vooral ook door het te doen en hier feedback op te krijgen. Zet je schrap want aan het eind van de training is je eerste video klaar om te delen met de wereld! Gedurende de dag is er een korte koffiepauze en een eenvoudige lunch. De hele dag is er verse koffie en thee. De training vindt plaats op een inspirerende locatie in Rotterdam. Voor oefening gaan we ook naar buiten!

Voor wie is de training?
Je bent een moderne smartphonegebruiker (iPhone 6 of later of een Android-toestel van 2016 en later) en gebruikt deze meerdere keren per week voor het maken van een eenvoudige foto of video. Ervaring met filmen of montage is niet noodzakelijk!
TIP: Heb je een selfiestick, headset, oplader, batterypack, statief of klem? Neem zeker mee!

Wat kost het?
De training kost € 295,- p.p. (ex. btw)
De eerstvolgende cursusdagen zijn op: 18 sep, 28 oct, 18 nov
Meld je aan voor de summerschool 19/23 augustus! meer..

Over jouw coach
Als trainer, coach en eindredacteur heb ik sinds 2015 veel ervaring opgedaan met smartphone reportages. Samen met het team van OPEN Rotterdam heb ik gepionierd door het maken van honderden mojo-reportages en het mobiel streamen van meercamera liveproducties tijdens grote evenementen. Na de nominaties in 2015 en 2016 is OPEN Rotterdam in 2017 uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

“De jury vindt OPEN Rotterdam de meest originele omroep en blijft onder de indruk van hun mobiele journalistiek en de burgerjournalisten die zij opleiden in de wijk.. OPEN Rotterdam is dé trendsetter in lokaal omroepland.”
— Vakjury van de koepelorganisatie NLPO.

In het team van OPEN Rotterdam ben ik verantwoordelijk voor de inzet en coaching van mobiele journalisten en redacteuren. In het project MORE Prins Alexander begeleid ik sinds de zomer '17 een groep vrijwillige burgerjournalisten die door mij en collega Rob Freijssen zijn opgeleid tot mobile reporters.
Als incompany coach begeleid ik journalisten van RTV Rijnmond bij het implementeren van de  nieuwe werkwijze mobiele journalistiek. In 2016, 2017, 2018 was ik aanwezig bij Mojofest (voormalig MoJoCon), het internationale congres over mobiele journalistiek gehouden in Ierland.