TRAINING 2: PROFESSIONELE VIDEOPRODUCTIE MET JE SMARTPHONE

Je bent een moderne ondernemer met een groot geloof in online video. Je ziet wat er om je heen gebeurt en dat smartphone videoproductie de kans is om jouw boodschap te verspreiden naar jouw publiek. Snapchat, live streamen via Facebook, YouTube, Twitter of Instagram? Dit kan allemaal met de mobiel. De mobiel is niet meer weg te denken! Laagdrempelig in gebruik, relatief lage aanschafkosten. Wat je zal merken, is dat filmen met je mobiel een vriendelijke manier van werken is waarmee je dichtbij de geïnterviewden komt.

Wat staat er op het programma?
Tijdens de 2-daagse cursus leer je professionele videoproductie met behulp van je smartphone. Je leert filmen, monteren, storytelling, gebruik van titels, audio en creatieve app's. Twee intensieve dagen waarin je je onderdompelt in de wereld van smartphone videoproductie. Ik ben je coach en ben er om je te inspireren, geduldig dingen uit te leggen en je van feedback te voorzien op je materiaal. Je gaat dan ook heel veel doen, en maken! Gedurende de dag is er een korte koffiepauze en een eenvoudige lunch. De hele dag is er verse koffie en thee. De training vindt plaats in een inspirerende locatie in Rotterdam. Voor oefening gaan we ook naar buiten.

Voor wie is de training?
Je bent een moderne smartphonegebruiker (iPhone 6 of later of een Android-toestel van 2016 en later) en weet de camera meerdere keren per week te vinden om eenvoudige foto's of video's te maken. Je hebt enige ervaring en inzicht in de productie en gebruik van (online) video.
TIP: Heb je een selfiestick, headset, oplader, batterypack, statief of klem? Neem zeker mee!

Wat kan je ermee?
Aan het eind van deze training heb het hele proces bewandeld van het produceren van een professionele video. Het bedenken van je aanpak en een beeldverhaal, het produceren en filmen van je content en het optimaal publiceren van je content op digitale kanalen. Je onderscheid jezelf door sterke storytelling en het gebruik van muziek, titels, animaties en vooral creativiteit!

Wat kost het?
De training kost €595,- euro pp (ex. btw)
Boek direct! De eerstvolgende cursusdagen zijn op: 18 sep, 28 oct, 18 nov
Meld je aan voor de summerschool 19/23 augustus! meer..

Over jouw coach
Als trainer, coach en eindredacteur heb ik sinds 2015 veel ervaring opgedaan met smartphone reportages. Samen met het team van OPEN Rotterdam heb ik gepionierd door het maken van honderden mojo-reportages en het mobiel streamen van meercamera liveproducties tijdens grote evenementen. Na de nominaties in 2015 en 2016 is OPEN Rotterdam in 2017 uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

“De jury vindt OPEN Rotterdam de meest originele omroep en blijft onder de indruk van hun mobiele journalistiek en de burgerjournalisten die zij opleiden in de wijk.. OPEN Rotterdam is dé trendsetter in lokaal omroepland.”
— Vakjury van de koepelorganisatie NLPO.

In het team van OPEN Rotterdam ben ik verantwoordelijk voor de inzet en coaching van mobiele journalisten en redacteuren. In het project MORE Prins Alexander begeleid ik sinds de zomer '17 een groep vrijwillige burgerjournalisten die door mij en collega Rob Freijssen zijn opgeleid tot mobile reporters.

Als incompany coach begeleid ik journalisten van RTV Rijnmond bij het implementeren van de  nieuwe werkwijze mobiele journalistiek. In 2016, 2017, 2018 was ik aanwezig bij Mojofest (voormalig MoJoCon), het internationale congres over mobiele journalistiek gehouden in Ierland.